INLEIDING VAN HET PROJECT

Dit voorjaar kwam Greenyard Frozen met een bijzondere opdracht bij Barias. Voor één van hun strategische klanten in de USA ontwikkelde de Convenience-afdeling glutenvrije en biologische bloemkoolrijst met seasoning, bag-in-bag verpakt in een displaydoos.
Deze opdracht vraagt een bijzonder complex productie- en verpakkingsproces met een mix van geautomatiseerde en manuele handelingen. Ontdek hieronder hoe wij onze expertise en service hebben ingezet voor dit project.

DE OPDRACHT VAN GREENYARD

Valentijn Verhaeghe, business unit manager van Greenyard Convenience: “Recent ontwikkelden we een ganse range van recepten op basis van bloemkoolrijst. Dit trendy en innovatieve product is uitermate geschikt om in een individueel stoomzakje te bereiden, dus commercialiseren we het ook op die manier in een bijpassend en handig verpakkingstype.”
Voor een strategische klant in de USA ging Greenyard nog een stapje verder en ontwikkelden ze een glutenvrije en biologische versie met seasoning, verpakt in een innovatieve bag-in-bag verpakking én in een displaydoos, klaar om in het schap te zetten.

“Dit innovatieve project behelsde een complex productie- en verpakkingsproces met een mix van geautomatiseerde en manuele handelingen dat in house moeilijk te organiseren viel, dus hebben we meteen beslist om het totale verpakkingsproject uit te besteden.”

HET VERPAKKINGSPROCES UITGELICHT

Al in de conceptuele fase werkten we met Barias mee aan dit uitgebreide verpakkingsproces, waarbij de bloemkoolrijst eerst in kleine steamable bags en vervolgens per vier in een omzak verpakt wordt.

1. Bag-in-bagverpakking

Eerst wordt de bloemkoolrijst op de verpakkingslijn van onze GEA SmartPacker CX400 met Ishida-weeginstrumenten gewogen en verpakt in kleine stoomzakjes van 340 gram.
Hier slaat onze klant een eerste efficiëntieslag: dergelijke kleine verpakkingen zorgen voor een vertragingsmechanisme op de machine, waardoor het voor de klant voordeliger is om dit uit te besteden.

Vervolgens worden de stoomzakjes per vier op de multihead in een omzak verpakt.
Die bag-in-bagverpakking komt daarna in de bunker terecht en vanaf dit punt in het verpakkingproces start het manuele werk.

2. Manueel vullen van displaydozen

De omzakken worden vanuit de bunker per zes handmatig in een kartonnen displaydoos gezet.
Deze doos wordt door onze mensen geopend en vervolgens manueel op de pallet gestapeld. Op die manier worden de containers gevuld en verscheept naar de USA.

3. De bioketen is verzekerd

Deze glutenvrije bloemkoolrijst is een biologisch product.
Doordat wij bij Barias ook bio-gecertificeerd zijn, kunnen wij de bioketen van de bloemkoolrijst ook tijdens het verpakken en stockeren verzekeren.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN BARIAS

Een dealbreaker voor de Amerikaanse klant van Greenyard was om de dozen bij levering rechtstreeks in het schap te kunnen zetten zodat het winkelpersoneel hier verder geen werk meer aan heeft.
Dit kon enkel door het automatische verpakkingsproces te combineren met manuele handelingen, een atypisch proces waar het eigen machinepark van Greenyard Frozen niet op aangepast is en waarvoor geen mankracht beschikbaar is.
Ongeacht de omvang van de opdracht is dit een flexibiliteit die we bij Barias wel kunnen garanderen.

Bekijk hoe Valentijn Verhaeghe van Greenyard de samenwerking met Barias ervaart.

Heb je een gelijkaardig project waarvoor je onze expertise en ondersteuning kan gebruiken?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met
Bert Tyberghien via bert.tyberghien@barias.be of +32 (0)472 11 53 22 of met Chris Mullie via chris.mullie@barias.be of +32 (0)472 20 42 42.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *